Pizzeria Roermond

Maak kennis met Pizzeria Piero, uw pizzeria Roermond waar u kennis maakt met de authentieke pizza zoals alleen een echte italiaan die maken kan.

Al onze pizza’s

Pizzeria Roermond Italiaans Restaurant
Pizzeria Roermond Italiaans Restaurant

Pizzeria Roermond

Pizza is een traditioneel Italiaans gerecht dat bestaat uit gegist deeg dat bedekt wordt met een laag tomaten saus en kaas en vervolgens in de oven gebakken. Natuurlijk kan deze basis bedekt worden met aanvullende groeten, vleessoorten en kruiden. Je kunt een pizza zelfs zonder kaas serveren.

Het woord Pizza is voor het eerst vastgelegd in de 10de eeuw in een Latijns geschrift van een zuidelijke Italiaanse stad in Lazio met de naam Gaeta aan de grens met Campania. De moderne pizza is bedacht in Napels en dit gerecht in al zijn varianten is natuurlijk bekend over de gehele wereld. In 2009 is op verzoek van Italië het begrip Napolitaanse Pizza vastgelegd bij de Europese gemeenschap als een traditionele specialiteit. De vereniging Verace Pizza Napoletane (echte Napolitaanse pizza) is in 1984 opgericht in Napels met als doel de echte Napolitaanse pizza te promoten en beschermen.

Pizza is een van de meest populaire gerecht en ook een veel geserveerd ‘fast food’ gerecht geworden in Europa en Noord America. Veel onafhankelijke restaurants waaronder Piero maken dit gerecht. In Italie eten we pizza met mes en vork.

Pizza Fun Facts .. wist je dat?

Pizzeria Roermond Italiaans RestaurantRuim 1000 jaar geleden werden de met kruiden bedekt schijven van gebakken deeg bijzonder populair in Napels. Onder de naam focaccia werden deze ronde gerecht geserveerd als snack of appetizer.

  1. In 1830 is de Pizza echt ontstaan met de opening van ’s werelds eerste pizzeria. Onder de naam Port’Alba werden de pizza gebakken in een over verhit met lava van de Mount Vesuvius, een vulkaan in de baai van Napels.
  2. Rond 1800 vonden de meeste Italianen een pizza een typisch gerecht voor boeren. Daar kwam verandering in toen een bakker met de naam Raffaele Esposito de Margarita pizza heeft ontwikkeld voor een bezoekend koninklijk echtpaar. De koning en koningin waren dermate onder de indruk van de Italiaanse driekleur – witte mozzarella kaas, rode tomatensaus en groene basilicum – van dit nieuwe gerecht. Pizza kwam in de kortste keren in de mode waarna het al snel op de kaart werd gezet in veel restaurants.
  3. Amerikanen eten ongeveer 350 stukjes pizza per seconde
  4. 9 februari is het nationale pizza dag in de Verenigde Staten .. en in Nederland, doen we gewoon even mee toch!
  5. Er zijn ongeveer 61.000 pizzeria’s in de verenigde staten
  6. In 1905 opende Gennaro Lombardi de eerste Amerikaanse pizzeria onder licentie onder de naam Lombardi’s Pizzeria Napoletana
  7. Volgens een onderzoek vinden kinderen in de leeftijd van 3 tot 11 jaar pizza het lekkerste eten van alles
  8. De dunne pizza korst is nog steeds de meest populaire manier van consumptie
  9. De pizza peperoni is met 36% de meest populaire pizza
  10. ’s Werelds grootste pizza is gebakken door Lorenzo Amato en Louis Piancone in 1987. De pizza had een doorsnede van bijna 30 meter. Hij woog 22 kilo. Deze pizza is in 94.000 pizzapuntjes gesneden en opgegeten door meer dan 30.000 bezoekers in Florida

Hebben we er een gemist. Bel het ons door.